Het AKS bestuur
De Anne Kuijs Stichting zag het licht in 2002, tijdens een reünie van de familie Kuijs. Anne woonde en werkte destijds in Malawi en ging later naar Tanzania.
Door haar werk kwam zij in contact met families die soms de middelen niet hadden om hun kinderen naar school te sturen. De AKS steunt deze families met een jaarlijkse bijdrage. Over de jaren hebben meer dan 50 kinderen schoolgeld ontvangen.
​
Naast schoolkinderen zijn er ook families met gehandicapte kinderen die een jaarlijkse bijdrage ontvangen voor het levensonderhoud van de familie. En heel soms zijn er kleinschalige projecten voor schoolkinderen waar de stichting aan bijdraagt.
​
Ofschoon begonnen als familie-initiatief zijn we blij met vrienden en kennissen die ook een duit in het zakje doen!

Anne Kuijs
(lid)
Woonde en werkte 20 jaar in Oost-Afrika in het speciaal bewegingsonderwijs en in de revalidatie.
Medeoprichter van de AKS. Nu werkzaam als ergotherapeut in de gehandicaptenzorg in de regio Amstelland.
annelies dröge
(penningmeester)
Annelies en Anne zijn nichten en mede-oprichters van de AKS. Annelies studeerde orthopedagiek in het verleden, maar werkt sinds 2006 als data-specialist bij de gemeente Amsterdam.
(voorzitter)
Mede-oprichter van de AKS. Greet zat met Anne op de lagere school. Samen met haar man Peter heeft ze het familiebedrijf Miniot in Schagen. Ze ontwerpen en maken innovatieve houten producten.
anke groot
(secretaris)
Woonde en werkte 19 jaar in
Oost-Afrika in verschillende kinderrechten-programma's. Nu is zij weer terug met haar gezin in Nederland.
Anke en Anne raakten bevriend in Tanzania.
GREET V.D. BERG

Onze vrouw in Tanzania
Toen Anne nog in Afrika woonde, selecteerde zij de kinderen voor ondersteuning vanuit de AKS. Maar sinds 2019 (toen Anne weer terugkwam naar Nederland) wordt dit gedaan door een vriendin, die in Mwanza woont met haar gezin. Een Belgische dame met een groot netwerk en een groot hart. Ze is actief in verschillende sociale projecten voor de lokale bevolking.
​
De bestuursleden worden niet betaald door het AKS, onze vrouw in Tanzania krijgt een onkostenvergoeding.